שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברוקולי מאודה / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
1 ק"ג ברוקולי טרי (או 800 גרם ברוקולי מוקפא)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מניחים את השקדים על מחבת יבשה וקולים עד שמזהיבים מעט. מעבירים לצינון על מגבת נייר.
  2. גוזרים מראשי הברוקולי את התפרחות בלבד (שומרים את הגבעולים המעובים להכנת מרק). מניחים אותן בשכבה אחת במחבת גדולה או בסיר שטוח.
  3. מוסיפים למחבת או לסיר מעט מאוד מים (3-2 כפות), מכסים היטב ומאדים על להבה בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בברוקולי מוקפא מאריכים מעט את משך האידוי.
  4. מזליפים את השמן על התפרחות, מתבלים במלח ובפלפל וזורים למעלה את השקדים הקלויים. מגישים מייד.

    הערה: אפשר לאדות את הברוקולי במיקרוגל - מניחים בכלי שטוח המתאים לשימוש במיקרוגל, מזליפים מים, מכסים ומאדים 8 דקות בעוצמה מירבית. ממשיכים כנ"ל.

חזרה