שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברוסקטה / מיכל שרון


חומרים (6 מנות)
2 עגבניות גדולות
1 כיכר לחם איטלקי לבן (ג'בטה) או באגט
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
1 כפית חומץ בן יין אדום
2 גבעולי ריחן
אופן ההכנה
  1. חולטים את העגבניות לדקה במים רותחים. שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. מוציאים את הגרעינים והנוזלים וחותכים את בשר העגבניה לקוביות קטנות מאוד.
  2. פורסים את הלחם לפרוסות עבות, מטפטפים עליהן שמן זית ומניחים מתחת לגריל שבתנור למשך דקה. הופכים וקולים גם את הצד השני.
  3. מורחים כל פרוסה בשום ועורמים מעט מהעגבניות. זורים מלח ופלפל ומטפטפים מעט חומץ על כל פרוסה. מקשטים בעלי ריחן.


חזרה