שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סאטה איאם / מיכל שרון

שיפודי חזה עוף.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג חזות עוף
מיץ מ-1 לימון
2 שיני שום
1 בצל גדול
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות רוטב סויה
1/4 כוס שמן סויה או תירס
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
  1. משטחים את חזות העוף וחותכים לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ ובאורך 10 ס"מ, עם כיוון הסיבים. משחילים כל רצועה על שיפוד במבוק (אם יש רצועות קצרות יותר, משחילים שתיים על שפוד אחד).
  2. מניחים את כל חומרי המשרה במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מניחים את השפודים בכלי מוארך ויוצקים עליהם את המשרה. משהים במקרר מספר שעות, רצוי למשך הלילה. הופכים מדי פעם כדי שכל הבשר יהיה שרוי במשרה.
  3. מחממים גריל פחמים או את הגריל בתנור. צולים קרוב למקור החום מספר דקות בלבד, עד שהבשר משחים מעט.





חזרה