שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילאף אורז / רותי קינן

אפשר ללוות איתו מנה עיקרית, אך הוא עומד גם כמנה בזכות עצמו.


חומרים (6 מנות)
2 כוסות אורז בסמטי
3 בצלים
4 כפות שמן
4 גזרים
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית כמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית זנגביל טחון
קורט פלפל
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
200 גרם אפונה (טרייה או קפואה, מופשרת)
3 כוסות מים רותחים
1 כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האורז במים קרים ומנקזים את המים. קולפים את הבצלים ופורסים לטבעות דקות. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצל על להבה בינונית עד שמזהיב, כ-15 דקות.
  2. קולפים את הגזר ומגררים על מגררת עבה. מוסיפים לבצל המטוגן את כל התבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את עלי הכוסברה, האפונה והאורז ובוחשים דקה. 3. מוסיפים את המים והמלח, בוחשים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות נוספות לפני ההגשה.


חזרה