שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביריאני מחזה עוף / רותי קינן

הביריאני היא משפחת תבשילים המבוססים על בשר ואורז ומתובלים במחית שום, כוסברה ותערובת תבלינים יבשים. אפשר להכינו מבשר כבש או בקר ולשלוט במידת החריפות על-ידי כמות הפלפלים החריפים שמוסיפים לתבשיל.


חומרים (5 מנות)
750 גרם חזה עוף
1.5 כוסות אורז הודי ( או בסמטי)
1/2 כפית מלח
3 בצלים
5 כפות שמן
3 שיני שום
1 צרור כוסברה
2 ס"מ שורש זנגביל (ג'ינג'ר)
25 גרם שקדים קצוצים
1 פלפלת חריפה מנוקה מגרגרים
1.5 כפות תערובת תבלינים הודית (כמון,כוסברה יבשה,קינמון,ציפורן,אגוז מוסקט,פלפל שחור
1 כפית כורכום
50 גרם אגוזי קשיו
אופן ההכנה
  1. חותכים את חזות העוף לקוביות גדולות. מניחים את האורז עם המלח בסיר, מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים על להבה גבוהה, עד שרוב המים נספגים והאורז מבושל חלקית. מסירים מהאש.
  2. חותכים שניים מהבצלים לקוביות ואת השלישי לטבעות גדולות. מחממים חלק מהשמן במחבת גדולה או בסיר שטוח. מטגנים תחילה את טבעות הבצל עד שמשחימות. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. מוסיפים מעט מהשמן ומטגנים את קוביות הבצל עד שמשחימות.
  3. מרסקים את השום עם הכוסברה, הזנגביל, השקדים, הפלפלת ו-1 כף מהשמן בממחה או במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים לבצל ובוחשים.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות העוף, השמן שנותר וכל התבלינים. מטגנים תוך ערבוב עד שהעוף נעשה אטום. מוסיפים את האורז המבושל חלקית ו-3/4 כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות תוך בחישה מדי פעם. 5. קולים את אגוזי הקשיו (או מטגנים). מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה וזורים עליו את טבעות הבצל המטוגנות ואת האגוזים.

חזרה