שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חלומי עם סלק, תפוזי ם ונענע / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
200 גרם גבינה חלומי
2 סלקים גדולים, מבושלים
2 תפוזים
1 שקית עלי בייבי
לרוטב:
3 כפות מיץ לימון
1 כף מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות עלי נענע קצוצים דק מאוד
אופן ההכנה
  1. מנגבים את הגבינה ופורסים אותה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ.
  2. פורסים את הסלקים לפרוסות דקיקות. מסירים את הקליפה הצהובה מתפוז אחד בקולפן ירקות וחותכים לרצועות דקיקות. קולפים את הקליפה כולה משני התפוזים עד לבשר ומוציאים פלחים של "פילה" תפוזים מעל קערה קטנה.
  3. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת קטנה (את מיץ התפוזים אפשר לנקז מהקערה שמעליה נחתכו הפלחים). סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים.
  4. מסדרים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה שטוחה. בקערה גדולה, מערבבים את העלים עם פילה התפוזים והקליפות.
  5. ממש לפני ההגשה, יוצקים את הרוטב על העלים והתפוזים ומערבבים היטב. עורמים על פרוסות הסלק.
  6. מטגנים את פרוסות החלומי על מחבת חמה מאוד (רצוי מטפלון), ללא שמן, כדקה מכל צד, או קולים אותה על הגריל. מניחים את פרוסות החלומי על הסלט ומגישים מיד.

    הערות: אפשר לקנות סלק מבושל מוכן, ארוז בוואקום, שמשתמשים בו ישר מהאריזה. אפשר לערבב את פרוסות הסלק עם העלים והתפוזים ולהגיש את הסלט בקערות אישיות.


חזרה