שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם מאגוזים וקמח מלא / פיליס גלזר

פוחדים משמרים? שונאים לישה? הלחם הבא נועד בדיוק בשבילכם, והוא נהדר עם אבוקדו. עם זאת אזהרה – מדובר במתכון די משמין (אך גם בריא בהחלט)


חומרים (6 מנות)
2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/4 כוס נבט חיטה
2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 כף זרעי פשתן
1/4 כוס אבקת חלב או קמח סויה
2 כפות שמן חמניות
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה או שמן אגוזי לוז
2 כפות שמן קנולה
1.5 כוסות יוגורט (2 גביעים)
1/4 כוס דבש
1 כף תערובת שומשום
זרעי שומר וגרגרי כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מנפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח. בוחשים פנימה את קמח הסויה או אבקת החלב, נבט החיטה, אגוזי המלך וזרעי הפשתן.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים שמנים, יוגורט ודבש. בעזרת מזלג יוצרים גומה באמצע הקמח ויוצקים פנימה את הנוזלים. טורפים עם כף עץ, עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מרפדים תבנית אפייה 12X22 ס"מ בנייר אפייה (רצוי לשמן מעט את הנייר קודם). בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מפזרים למעלה תערובת שומשום, שומר וכוסברה לקישוט.
  4. אופים 30 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת חמש דקות. מוציאים מן התבנית ומצננים עוד. אם תחתית הכיכר עדיין לחה, אפשר להניח על הרשת בתנור, לסגור את הדלת ולאפשר לכיכר להתייבש עוד.

חזרה