שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלק צלוי עם אספרגוס / פיליס גלזר

תוספת פשוטה ואצילית, שתזכרו הרבה זמן. סוד הטעם הוא בצליית הסלק במקום בישולו, תהליך שמעניק לירק טעם ומרקם עשיר יותר. כדי לחסוך זמן רצוי לאפות את הסלק ביחד עם הלחם מהמתכון הקודם. שמן אגוזי המלך שבמתכון המצורף מיובא מצרפת ונמכר במעדניות. השמן מרוכז וריחני מאוד, אבל אם לא מצאתם אחד כזה, לכו על שמן אגוזי לוז של "עץ הזית", שמעניק טעם עדין לא פחות.


חומרים (6 מנות)
3 ראשי סלק בינוניים
צרור אספרגוס טרי, רצוי דק
1.5 כפות שמן אגוזי מלך או שמן אגוזי לוז
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את הסלקים ומורידים את הזנבות והחלק הקשה. מושחים אותם במעט שמן, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה, עד שהסלקים רכים.
  2. בינתיים מורידים את הגבעולים מהאספרגוס, אך משאירים כ-2 סנטימטר על כל אחד (את החלקים האחרים שומרים למרק).
  3. מרתיחים בגובה שני סנטימטרים מים מומלחים קלות, וחולטים את ראשי האספרגוס כשתי דקות, רק עד שצבעם נהפך לירוק עז. אין לכסות את הסיר. אחר כך טובלים את האספרגוס המבושל במי קרח כדי להפסיק באופן מיידי את תהליך הבישול. מסננים ומייבשים.
  4. מוציאים את הסלקים מהתנור, ומצננים רק עד שאפשר לקלף אותם בעזרת סכין חדה. חוצים וחותכים לפרוסות עבות של סנטימטר.
  5. מניחים בעקרה ומערבבים מיד עם השמן. בוחשים פנימה את האספרגוס, מתבלים במלח ופלפל, ומגישים.


חזרה