|
|
|
|
תאנים ממולאות
/ משה בסון, מסעדת אקליפטוס
|
חומרים (6 מנות)
|
18 דבלים (תאנים מיובשות) |
למלית: |
1 בצל בינוני קצוץ דק |
2 כפות שמן זית |
1 חזה עוף דפוק כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס"מ) חתוך לקוביות קטנות |
1/2 כפית מלח (לעוף מוכשר) |
1 כפית הל קלוי וטחון טרי |
1 כפית פלפל אנגלי טחון |
1/4 כפית קינמון |
ציפורן קמצוץ |
לרוטב: |
3 כפות רסק תמרהינדי או רוטב מוכן |
1/2 כפית הל טחון |
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון |
מקל קינמון באורך 7 ס"מ |
תאנה מיובשת, קצוצה דק |
2 כוסות מים |
1 1/2 כפות סילאן או סוכר חום |
1/2 כוס גרגרי רימון |
אופן ההכנה |
- מטגנים הבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שהעוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.
- פותחים את הדבלים, ממלאים אותן ומסדרים במגש.
- במחבת בה הכנו את המלית, ממיסים את רסק התמרהינדי, מכסים, מתבלים, מביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים ומכניסים לתנור חם לכ-25 דקות, עד התרככות. מגישים חם, מקשטים בגרגרי רימון.
| חזרה | | |