שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תאנים ממולאות / משה בסון, מסעדת אקליפטוס


חומרים (6 מנות)
18 דבלים (תאנים מיובשות)
למלית:
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 חזה עוף דפוק כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס"מ) חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח (לעוף מוכשר)
1 כפית הל קלוי וטחון טרי
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1/4 כפית קינמון
ציפורן קמצוץ
לרוטב:
3 כפות רסק תמרהינדי או רוטב מוכן
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
מקל קינמון באורך 7 ס"מ
תאנה מיובשת, קצוצה דק
2 כוסות מים
1 1/2 כפות סילאן או סוכר חום
1/2 כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה
  1. מטגנים הבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שהעוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים. 
  2. פותחים את הדבלים, ממלאים אותן ומסדרים במגש.
  3. במחבת בה הכנו את המלית, ממיסים את רסק התמרהינדי, מכסים, מתבלים, מביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים ומכניסים לתנור חם לכ-25 דקות, עד התרככות. מגישים חם, מקשטים בגרגרי רימון.


חזרה