שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שעועית ירוקה בפטריות, טופו וג'ינג'ר / פיליס גלזר

מנה מהירה וטעימה שאפשר לגוון עם תרד, שעועית שלג או אפונה, עשיר בחלבון, ויטמיני B ומינרלים. אפשר להוסיף גם פטריות שיטאקי מיובשות (שורים במים רותחים עד שתופחות, מורידים גבעולים ופורסים לרצועות).


חומרים (4 מנות)
1 חבילה (כ-350 גרם) טופו
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
8 פטריות שמפיניון בינוניות
2 חופנים שעועית ירוקה טרייה או שעועית שלמה קפואה
2 שיני שום גדולות כתושות
5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף וחתוך לרצועות דקות( או קצוץ)
1/2 כוס בצל ירוק צעיר קצוץ
2-1 פלפלי שאטה שלמים (לא הכרחי)
1 כפית סוכר טבעי או דמררה
1 כף חומץ בן יין אדום
1 כף שמן שומשום כהה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל ½ 1 ס"מ. מחממים 1 כף שמן שומשום על להבה בינונית ומטגנים עד להזהבה קלה. שמים בצד. חותכים את השמפיניון לחצאים או רבעים לפי הגדול. אם משתמשים בשעועית טרייה, מורידים קצוות וחולטים במעט מים רותחים מומלחים קלות, עד שהיא מקבלת צבע ירוק עז ומתחילה להתרכך. אם משתמשים בשעועית שלמה קפואה (לא שעועית ירוקה רגילה), מפשירים וחולטים 2 דקות בלבד. מסננים היטב אך שומרים את המים.
  2. מחממים את השמן שנותר במחבת גדולה או ווק מעל להבה בינונית גדולה. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק ומקפיצים כמה שניות. בוחשים פנימה פטריות, פלפל שאטה ושעועית ירוקה, ומקפיצים כ-2 דקות. מחזירים את הטופו עם הסוכר והחומץ ומבשלים ביחד עוד 1-2 דקות (מוסיפים כמה טיפות ממי הבישול אם צריך כדי למנוע חריכה). מסדרים על מצע אורז חום או אטריות שעועית ויוצקים מלמעלה שמן שומשום כהה. מגישים עם רוטב סויה אמיתי בצד.


חזרה