שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלה עגולה - מתכון ביתי אישי שלי / פיליס גלזר

החומרים לחלה גדולה או 2 בינוניות


חומרים
חומרים לקערה 1:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
2 כפיות מלח
3 ביצים
1.5 כוסות מים פושרים
1 כוס צימוקים
חומרים לקערה 2:
1 שקית שמרית
כ-3.5 כוסות קמח לבן או קמח לחם
כ-1.5 כוסות קמח מלא מנופה
להברשה:
1 חלמון ביצה מקושקש עם 1 כפית מים
אופן ההכנה
  1. אופן הכנה 1: מערבבים את החומרים בשתי הקערות. יוצרים גומה בתערובת הקמח (2) ויוצקים פנימה את תוכן הקערה הראשונה. מערבבים באיטיות בעזרת כף עץ או מערבל (זרוע לישה). בבחישה מתמדת, מוסיפים עוד קמח לבן לפי הצורך, עד שכבר קשה לערבב והבצק נפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כ 5 דקות עד שהבצק כבר לא דביק ומתקבל מרקם צמיג.
  2. שוטפים את קערת המערבל, משמנים ומניחים בה את הבצק. הופכים את הבצק כדי שכל הצדדים יהיו משומנים. מכסים ברדיד ניילון ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו. רצוי לשים את הבצק במקום חמים אך לא חם ממש (כדי לא להרוג את השמרים). מכים בחוזקה באגרוף במרכז הבצק כדי להפסיק את ההתפחה ומניחים בצד ל-5 דקות.
  3. יוצרים את החלה/ות: יוצרים "נחש" ומסובבים בצורת ספירלה. שמים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר פרגמנט או בתבנית עגולה משומנת היטב בחמאה, מרגרינה או ממרח לציטין.
  4. אופן הכנה 2: משתמשים בתבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ משומנת. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומסדרים אותם כשהקצוות נוגעים בעיגול ליד דפנות התבנית. יוצרים 3 כדורים בגודל כדורי טניס ושמים אותם באמצע. אפשר גם למלא את הכדורים במילוי כלשהו אם רוצים.
  5. אופן ההכנה 3: מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים שתי חלות ארוכות. משמנים קופסה ומסדרים את החלה סביבה. סוגרים את הקצוות בצביטה. מברישים בתערובת הביצה, נותנים לתערובת לתפוח עוד 15-20 דקות, מפזרים חמניות, זרעי דלעת, פרג, שומשום, קצח, רוזמרין או קוואקר, ואופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות. מחכים כ-10 דקות לפני שמשחררים מהתבנית או הקופסה.




חזרה