שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"טבחה בסלק" / פיליס גלזר

מרק ריחני וטעים במיוחד מהמטבח הטריפוליטאי אותו תרמה לי לאה ממסעדת גואטה הממוקמת בשדרות ירושלים שביפו. הבצל והשום מכילים חומרים אנטיביוטיים, הפלפל השחור עוזר לפרק ליחה, השעועית מספקת חלבון וסיבים תזונתיים והבשר מספק חלבון וברזל. צריך יותר?


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות שעועית לבנה (במקרה הזה למרות בריחת הויטמינים, חובה להשרות למשך הלילה כדי שתכפיל את נפחה)
6 כפות עלי סלק או מנגולד מטוגנים מראש (הכמות הדרושה לשש כפות היא של 250 גרם עלים)
1.5 ליטר מים
7 שיני שום מקולפות וחצויות
מעט סוכר
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
כ-500 גרם בשר (רצוי כתף)
אופן ההכנה
  1. משרים את השעועית למשך הלילה, שוטפים ומסננים.
  2. שוטפים היטב את עלי המנגולד. מורידים את הגבעול הלבן וקורעים את החלק הירוק. מסננים ומייבשים את העלים היטב. מטגנים בכוס שמן בערבוב מדי פעם. מכסים ומאדים עד שהעלים 'נובלים'. מורידים את המכסה וממשיכים לטגן עד שהעלים פריכים והשמן ירוק (אך לא שרוף!). מוסיפים מעט מלח. מרסקים במזלג.
  3. בסיר בינוני מכסים את התחתית בשמן. מטגנים בצל עד להשחמה ומוסיפים כמה כפות מהעלים. בכף עץ משחימים את הבשר עם השעועית ומוסיפים מים עד למילויו של חצי סיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים עשה. מוסיפים מעט סוכר, פלפל ושום. ממשיכים לבשל עוד כשעה-שעתיים. מגישים עם קוקוס.


חזרה