שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבדי עוף באפונה, בצל ופטריות / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
500 גרם כבדי עוף
1 בצל גדול או כמה קטנים, פרוסים או קצוצים
3 כפות שמן קנולה זית או אגוזי לוז
1.5 כוס פטריות טריות פרוסות
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (רצוי קטנה), מופשרת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שוטפים ומייבשים את כבדי העוף, מניחים בתבנית ושמים מתחת לגריל רק עד שהם מחליפים צבע. הופכים ומכינים באותה צורה את הצד השני.
  2. מוציאים, מצננים מעט וחותכים לחתיכות בינוניות. בינתיים מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מערבבים מדי פעם כדי למנוע חריכה (התהליך לוקח לפחות 20 דקות – אם ממהרים הבצל עלול להישרף).
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3 דקות, בבחישה מדי פעם. מוסיפים את האפונה והכבדים וממשיכים לבשל עד שהכבדים מוכנים. אפשר להוסיף כמה כפות מים רותחים אם התערובת נראית יבשה מדי. מגישים על אורז מלא.


חזרה