שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פהיטס מקסיקני / פיליס גלזר

מנה נפלאה לאירוח אינטראקטיבי בו האורח "בונה" לעצמו את הארוחה


חומרים (4 מנות)
למרינדה:1/4 כוס מולסה 
1/4 כוס שמן 
2 כפות מיץ לימון או ליים
1-2 כפות אבקת צ'ילי 
1/2 כפית אורגנו יבש או 1 1/2 כפות טרי קצוץ
2 שיני שום 
ובנוסף:500 גרם סטייק כמו סירלון, חתוך טרי קצוץ
10 טורטיות מקמח חיטה (אם אין, לכו על 4-5 פיתות דרוזיות קטנות)
אופן ההכנה
להגשה:

ניתן לבחור בין קוביות אבוקדו במיץ לימון, סלט דווקמולה (אבוקדו מעוך במיץ לימון, קצת בצל ועגבניות קצוצות), עגבניות קצוצות, חסה חתוכה לרצועות דקות, סלסה מוכנה, 1 כוס גבינה צהובה מגוררת ושמנת חמוצה.

הכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים למרינדה ומוסיפים את רצועות הסטייק. בוחשים כדי שכל הרצועות יהיו מכוסות. משרים ארבע עד שש שעות ומערבבים מדי פעם. מסננים את הבשר ומטגנים במחבת גדולה עד להשחמה.

בין אם משתמשים בטורטיות ובין אם בחצאי פיתות, מחלקים את הבשר ביניהם. נותנים לאורחים להוסיף למצע את התוספת החביבה עליהם. יוצקים מעל מעט סלסה (ושמנת חמוצה, אם רוצים) ואז מגלגלים או סוגרים את הפהיטס כמו מעטפה ואוכלים.



חזרה