שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חביתיות ממולאות בקצפת ושוקולד לבן ברוטב מקורמל / ענת לקריץ


חומרים (4 מנות)
לחביתיות:
1.5 כוסות קמח
1.5 כוסות חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות חמאה מומסת במיקרו
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
למלית:
2 שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות סוכר
150 גרם שוקולד לבן איכותי מומס במיקרו
מיץ מתפוז שלם
4 כפות חמאה
3 כפות אגוזי מלך שבורים גס
1/2 כוס סוכר חום
4 תפוחים גרנד סמיט חתוכים לקוביות קטנות
כף ליקר מארינייה
אופן ההכנה
  1. הכנה לחביתיות: להניח כל החומרים במערבל צריכה להתקבל בלילה דלילה, ומניחים שעה במקרר לאיחוד טעמים.
  2. לשמן מחבת בינונית במעט מרגרינה ולטגן כמות של מצקת לכל חביתית, רק מצד אחד ולהניח בערימה
  3. הכנת המלית: לערבב היטב יחד ולנן במקרר.
  4. רוטב תפוחים מקורמל:  במחבת עם שוליים להמיס חמאה + תפוחים + סוכר + אגוזים + מיץ + ליקר. לאחר רתיחה להנמיך ולבשל עוד 5 דקות עד שמסמיך.
  5. אופן ההרכבה: לשים 2 כפות מילוי ולגלגל חביתיות למעטפה או גליל מה שאוהבים, להניח צפוץ בתבנית הגשה שקופה (עד שלב זה להניח במקרר), כשבאים האורחים לחמם תנור במצב גריל לשפוך מעל את הרוטב ולהזהיב 2 דקות.
  6. החביתיות הנ"ל יוציאו קריאות התפעלות ומצמוץ שפתיים מכל האורחים, ותוכתרו בתור מלכי הקינוחים.
חזרה