שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בזיתים וסומק / פיליס גלזר

מעדן שזכה להצלחה בקרב כל בנות ביתי מגיל 11 ועד 87. התבלינים מוסיפים טעם, צבע, ויטמינים ומינרלים, ועוזרים לעיכול.


חומרים (6 מנות)
1 עוף טרי מחולק ל-6 או 8
1/3 כוס קמח
3/4 כפית כמון
3/4 כפית כוסברה יבשה
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגביל)
1/4 כפית מלח שום
1 כפית כורכום
פלפל שחור או לבן לפי הטעם
1/2 כוס שמן קנולה או שמן זית
3 בצלים אדומים גדולים, חצויים ופרוסים
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים("חרוזית")
2-3 כפיות גרגרי סומק טחונים
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה דק (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. שוטפים את העוף וטובלים ל 2-3 דקות באמבט של מים רותחים. מוציאים, משפשפים את העור עם סכין כדי להוציא עודפי שומן ונוצות, ומייבשים עם מגבת נייר.
  2. בקערה קטנה, מערבבים את הקמח עם הכמון, כוסברה, כורכום, זנגביל, אבקת שום ופלפל שחור, ומפזרים על צלחת. טובלים את חלקי העוף בתערובת ומנערים קלות כדי להוציא עודפי קמח.
  3. מחממים את ½ כוס שמן קנולה או שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את חלקי העוף עד להשחמה (אם עושים את התהליך בשני סיבובים, רצוי לנקות את השמן מפירורים מדי פעם). מוציאים את העוף מהמחבת ומסננים עודפי שמן.
  4. במחבת נפרדת, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית גבוהה, בבחישה מתמדת כ - 5 דקות, עד שהוא מחיל להזהיב. מפזרים למעלה כפית סומק, מערבבים קלות ויוצקים לתוך קדירה או מחבת רחבה. מסדרים מלמעלה את העוף, מוסיפים את המים והזיתים, מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ - 30 דקות, עד שהעוף מוכן. מפזרים למעלה את יתרת הסומק ומגישים עם אורז.


חזרה