שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלון ברסק משמשים / פיליס גלזר


חומרים (8 מנות)
500 גרם משמשים מגולענם או 250 גרם מיובשים
מיץ מלימון אחד
1-2 כפות דבש
3-4 מלונים קטנטנים חצויים
3/4 כוס חצאי שקדים חלוטים וקלויים או 3-4 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
אופן ההכנה
  1. שמים את המשמשים ומיץ הלימון במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים למחית. מוסיפים דבש ומעבדים שוב. מעבירים דרך מסנת (רק אם רוצים להיפטר מהקליפות). אם משתמשים במשמשים מיובישם, מכסים במים רותחים עד שיתפחו.
  2. מסננים ומרסקים במעבד עם מעט מים שמוסיפים מתוך מי ההשריה (שימו לב – כמות המים צריכה להספיק כדי ליצור מרקם של רוטב סמיך).
  3. אם המלונים קטנים מספיק, אפשר למלא אותם ברסק. אםהם גדולים יותר, חותכים לפרוסות ויוצקים מעליהם את הרוטב. מקשטים בשקדים או מפזרים מלמעלה ג'ינג'ר קצוץ ומסוכר.

    טיפ: משמשים מיובשים עשויים להקפיץ את הערך הקלורי של מתכון זה, לכן אם הסתיימה עונתם של המשמשים הטריים, ואתם מעוניינים לגוון את המתכון, תוכלו להמיר את הרסק שלהם ברסק מפרי אחר – למשל דובדבנים או רסק פירות יער.


חזרה