שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפלים ממולאים בסגנון בלקני / אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"

ההכנה קלה, המרכיבים פשוטים ובסיסיים, והתיבול עדין עד מינימלי. מאכל בלקני, שקסמו בפשטותו.


חומרים (4 מנות)
8-10 פלפלים ירוקים רצוי בהירים
למלית:
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון
1 כוס אורז
250 גרם בשר בקר טחון דק
1 עגבניה מגוררת
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
מעט, מלח ופלפל שחור טחון טרי, סוכר
אופן ההכנה
  1. מסירים את הכובעים מהפלפלים. מסלקים את הקרומים והגרעינים.
  2. מכינים את המלית: מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים אורז ומערבבים עד שהוא נעשה לבן. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי פירור הבשר במזלג. מוסיפים עגבנייה מגוררת, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים ומורידים מהאש.
  3. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה רסק עגבניות עם כוס מים, שום ותבלינים בסיר רחב ונמוך.
  4. ממלאים ומבשלים: ממלאים את הפלפלים עד שלושה רבעים מנפחם (האורז מתנפח בבישול), ומסדרים אותם זה ליד זה בצפיפות בסיר עם הרוטב. מטפטפים מעט מהרוטב על המלית.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה עד שהאורז מוכן (אבל עדיין לא הופך עיסתי). מדי פעם כדאי לטפטף מעט רוטב, כדי שהמלית לא תתייבש.

    גיוון: מתבלים את תערובת הבשר בכפית בהראט.


חזרה