סלט ירוק עם כבד פריך
/ אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"
כאן אין ויניגרט. הסלט מקבל את הרוטב החם של הכבדים המוקפצים ברוטב טריאקי.
|
חומרים (4 מנות)
|
12 כבדי עוף טריים ומנוקים, חצויים לאונות |
שמן לטיגון |
2 כפות קמח |
2 כפות קורנפלור |
מלח ופלפל שחור גרוס |
לרוטב: |
2 כפות שמן זית |
1 בצל גדול קצוץ |
3 שיני שום כתושות |
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים |
5 כפות רוטב טריאקי |
1 גבעול בצל ירוק קצוץ |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת.
- מערבבים קמח וקורנפלור, מתבלים במלח ופלפל ומקמחים את הכבדים. מטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מחממים שמן זית במחבת אחרת ומזהיבים בצל ושום. מוסיפים פטריות ומטגנים כ5- דקות. מוסיפים רוטב טריאקי ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את הכבדים למחבת עם הפטריות, מערבבים, ומוסיפים בצל ירוק. עורמים את כל תכולת המחבת על תערובת העלים. מגישים מיד.
|
חזרה |