שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק עם כבד פריך / אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"

כאן אין ויניגרט. הסלט מקבל את הרוטב החם של הכבדים המוקפצים ברוטב טריאקי.


חומרים (4 מנות)
12 כבדי עוף טריים ומנוקים, חצויים לאונות
שמן לטיגון
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
5 כפות רוטב טריאקי
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת.
  2. מערבבים קמח וקורנפלור, מתבלים במלח ופלפל ומקמחים את הכבדים. מטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  3. מחממים שמן זית במחבת אחרת ומזהיבים בצל ושום. מוסיפים פטריות ומטגנים כ5- דקות. מוסיפים רוטב טריאקי ומנמיכים את הלהבה.
  4. מוסיפים את הכבדים למחבת עם הפטריות, מערבבים, ומוסיפים בצל ירוק. עורמים את כל תכולת המחבת על תערובת העלים. מגישים מיד.

חזרה