שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי ריזוטו שחומים עם גבינת קצ'קבל / בני סיידא, מתוך הספר "קציצות"

כדורי אורז פריכים ושחומים, ממולאים בקוביות גבינת קצ'קבל או מוצרלה. מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות, מתובלות בשום ובשמן זית.


חומרים (4 מנות)
30 גרם חמאה
1 כוס אורז עגול לריזוטו
3 כוסות מרק ירקות צח רותח, או מים רותחים
מלח ופלפל שחור
1-2 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות
שמן לטיגון עמוק
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
אופן ההכנה
  1. ממיסים בסיר את החמאה, ומטגנים את האורז תוך ערבוב 2 דקות. מוסיפים מצקת מלאה מרק רותח או מים רותחים. לאחר שכל הנוזלים נספגים באורז, מוזגים מצקת נוספת, ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך, תוך ערבוב, כ-20 דקות, עד שכל כמות המים או המרק נספגת באורז. מתבלים במלח ופלפל, ומצננים.
  2. מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים ביצה, ומערבבים. אם האורז יבש מדי, מוסיפים עוד ביצה. צרים מהתערובת 8 כדורים. צרים חור בכל כדור, וממלאים בקוביות הגבינה. סוגרים, ומניחים בתבנית משומנת. שומרים במקרר שעתיים-שלוש, עד שהכדורים יתקשו.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הכדורים בביצים הטרופות, ואחר כך בפירורי הלחם, ומטגנים עד שיזהיבו. מגישים חם.


חזרה