שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב שום ואגוזים / פיליס גלזר


חומרים
2 שיני שום גדולות,מקולפות וחצויות
1/3 כוס עלי פטרוזיליה (ללא גבעולים), דחוסה קלות
2/3 כוס אגוזים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
3/4 כוס שמן אגוזי מלך (או 1/2 כוס שמן אגוזים ו-1/4 כוס שמן אחר)
1-2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי ומסונן (או חומץ בן יין)
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
  1. במעבד מזון (או בעלי ומכתש) טוחנים את השום.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לטחון. מוסיפים את האגוזים, השום, המלח והפלפל ומעבדים עד שהאגוזים טחונים.
  3. בעוד המעבד פועל, יוצקים פנימה באטיות את השמן (ייתכן שיהיה צריך לעצור מדי פעם ולערבב את מה שנותר על הדפנות).
  4. יוצקים את התערובת לתוך הקערה, ובעזרת מטרפת יד מוסיפים את מיץ הלימון או את החומץ.
  5. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מכסים ומאחסנים במקרר, אך מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
  6. הערה: שמן אגוזים אפשר לקנות במעדניות, אך אפשר גם להשרות אגוזים קצוצים בשמן רגיל למשך כמה ימים ולטגן.
  7. שימו לב: אגוזים ושמן אגוזים מתקלקלים במהירות, ולכן יש לשמור את השמן במקרר, ואת האגוזים במקרר או במקפיא.


חזרה