|
|
|
|
רוטב שום ואגוזים
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
2 שיני שום גדולות,מקולפות וחצויות |
1/3 כוס עלי פטרוזיליה (ללא גבעולים), דחוסה קלות |
2/3 כוס אגוזים |
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם |
3/4 כוס שמן אגוזי מלך (או 1/2 כוס שמן אגוזים ו-1/4 כוס שמן אחר) |
1-2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי ומסונן (או חומץ בן יין) |
2 כפות מים קרים |
אופן ההכנה |
- במעבד מזון (או בעלי ומכתש) טוחנים את השום.
- מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לטחון. מוסיפים את האגוזים, השום, המלח והפלפל ומעבדים עד שהאגוזים טחונים.
- בעוד המעבד פועל, יוצקים פנימה באטיות את השמן (ייתכן שיהיה צריך לעצור מדי פעם ולערבב את מה שנותר על הדפנות).
- יוצקים את התערובת לתוך הקערה, ובעזרת מטרפת יד מוסיפים את מיץ הלימון או את החומץ.
- טועמים ומתבלים לפי הטעם. מכסים ומאחסנים במקרר, אך מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
- הערה: שמן אגוזים אפשר לקנות במעדניות, אך אפשר גם להשרות אגוזים קצוצים בשמן רגיל למשך כמה ימים ולטגן.
- שימו לב: אגוזים ושמן אגוזים מתקלקלים במהירות, ולכן יש לשמור את השמן במקרר, ואת האגוזים במקרר או במקפיא.
| חזרה | | |