שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי / פיליס גלזר


חומרים (2 מנות)
4 שיני שום גדולות
1 פפאיה במשקל עד קילו, ירוקה בוסר אבן (בלי כתמים צהובים)
4-5  כפות בוטנים קלויים ומרוסקים
12 עגבניות שרי 
כף רוטב מי דגים מוכן (naam pla) בחנויות המזרח הרחוק
4 כפיות סוכר 
מיץ לימון לפי הטעם
פלפל חריף יבש או חי (לא הכרחי)
אופן ההכנה
במכתש ועלי גדול (אם אין, אפשר לרכוש במסעדה), מכניסים את השום וכותשים היטב. אם משתמשים בפלפל חריף כותשים עם השום. מקלפים את הקליפה הירוקה של הפפאיה (אפשר לשמור את הקליפה לריכוך בשר) וחורצים חריצים עמוקים לאורך הפרי ובעזרת קולפן מורידים פרוסות ארוכות ודקות מכל הפרי. מתקבלת ערימה של סיבים. מכניסים אותם למכתש עם השום וכותשים אותם כ - 2 דקות. מוסיפים את הסוכר, מי הדגים והלימון וממשיכים לכתוש. הטעם צריך להיות קצת חמצמץ. מוסיפים חצאי עגבניה, ממשיכים לכתוש (הכתישה נעשית על ידי העלי וכף שמערבבת את הסלט מדי פעם) ומרסקים את העגבניות. מוסיפים את הבוטנים, מערבבים בכף, טועמים טעימה אחרונה ומגישים.


חזרה