שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גזר / פיליס גלזר

המתכון האישי שלי, אפשר עם או בלי הציפוי, ואפשר גם להקפיא (בלי ציפוי).


חומרים (6 מנות)
1.25 כוסות שמן
2 כוסות סוכר דמררה
4 ביצים
1 כוס קמח מלא
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
1 כפית מחוקה אבקת סודה
3 כוסות (כ-4-5) גזר מגורר
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים
לציפוי:
1 חבילה גבינה לבנה "טוב טעם" או גבינת שמנת
דבש לפי הטעם
תמצית וניל טהור לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. במעבד מזון או על פומפיה גסה, מגררים את הגזר ושמים בצד. 
  2. באמצעות סכין מתכת וטורפים ביחד שמן, סוכר וביצים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה את הגזר והאגוזים (אם רוצים) ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות.
  4. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות (מדביקים את הנייר בעזרת קצת חמאה).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות 45-60 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת צינון (אפשר להקפיא בשלב זה).
  6. להכנת הציפוי: מערבבים גבינה עם דבש ותמצית וניל לפי הטעם, ומוסיפים מספיק יוגורט כדי להגיע למרקם הרצוי – יש כאלה שאוהבים ציפוי דמוי רוטב, ויש שאוהבים אותו יותר כמו ממרח.
  7. מכסים את החלק העליון בלבד (או שופכים את הרוטב מלמעלה ונותנים לו לנזול לצדדים). אם רוצים, אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום "טוב טעם" אך אין להשתמש בגבינת לבנה 5% אחרת.


חזרה