שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט שעועית לימה עם גבינת זיתים, שמן זית ולימון / פיליס גלזר

הלימה היא סוג של שעועית החביבה במיוחד על תושבי דרום ארצות הברית, המשתמשים בה למרקים, תערובת ירקות ותבשילי קדירה. בארץ ניתן למצוא אותה רק בהקפאה, אבל זה לא צריך להפריע לכם להכין ממנה סלט תוך דקות ספורות. שעועית הלימה קלה יותר לעיכול מהשעועית האדומה והלבנה. אם לא הצלחתם למצוא אותה במקפיא של הסופר שלכם, תוכלו להשתמש בפול ירוק קפוא, כתחליף (עם זאת, במקרה זה יש לקלף את התרמילים אחרי הבישול).


חומרים (6 מנות)
1/2 4 כוסות שעועית לימה קפואה
3 כפות שמן זית כתית 
2 כפות מיץ לימון טרי 
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1/2 1 כפית קליפת לימון מגוררת 
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
90 גרם גבינת עיזים  קשה (בחתיכה אחת)
6 רבעי לימון 
אופן ההכנה
ממלאים תחתית סיר במים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית, מורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים ללא מכסה כ - 3-5 דקות, עד שהיא מוכנה אך לא נמעכת בין האצבעות. מסננים היטב.

במקביל מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, שום, פטרוזיליה וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השעועית. מערבבים קלות, ובעזרת קולפן פורסים גבינה לפרוסות דקיקות, מעל הקערה. מערבבים קלות פעם אחת. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים ברבעי לימון.

טיפ: אפשר להגיש על פסטה חמה, וכך להגדיל את מנת החלבון.


חזרה