שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילו תרד וגבינת עיזים / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
1 כף שמן
1/2 כוס בצל אדום קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
400 גרם תרד קפוא מופשר וסחוט (2 כוסות)
100 גרם גבינת עיזים רכה
1/3 כוס צנוברים
3 כפות גבינת עיזים יבשה (קשה) ומגוררת
1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ
1 כף נבט חיטה
1/2 כפית קליפת לימון
1/2 כוס חמאה מומסת
4 דפי פילו מופשרים ומכוסים במגבת לחה
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מערבבים עם התרד הסחוט, הגבינות, הצנוברים, הרוזמרין וקליפות הלימון. מתבלים במלח ופלפל.
  2. שמים עלה פילו על משטח עבודה וחותכים לאורך ל-3 חלקים. מברישים בחמאה מומסת. שמים כף מילוי בסוף הרצועה ומקפלים למשולש (כמו דגל). מורחים בחמאה.
  3. חוזרים על הפעולה עם יתר החומרים. שמים את על המשולשים המוכנים על משטח מרופד מרופד בנייר פרגמנט. מכסים ומצננים שעתיים. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות צלזיוס, בין 10 ל- 12 דקות. מגישים חם.


חזרה