|
|
|
|
פילו תרד וגבינת עיזים
/ פיליס גלזר
|
חומרים (6 מנות)
|
1 כף שמן |
1/2 כוס בצל אדום קצוץ דק |
3 שיני שום כתושות |
400 גרם תרד קפוא מופשר וסחוט (2 כוסות) |
100 גרם גבינת עיזים רכה |
1/3 כוס צנוברים |
3 כפות גבינת עיזים יבשה (קשה) ומגוררת |
1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ |
1 כף נבט חיטה |
1/2 כפית קליפת לימון |
1/2 כוס חמאה מומסת |
4 דפי פילו מופשרים ומכוסים במגבת לחה |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מערבבים עם התרד הסחוט, הגבינות, הצנוברים, הרוזמרין וקליפות הלימון. מתבלים במלח ופלפל.
- שמים עלה פילו על משטח עבודה וחותכים לאורך ל-3 חלקים. מברישים בחמאה מומסת. שמים כף מילוי בסוף הרצועה ומקפלים למשולש (כמו דגל). מורחים בחמאה.
- חוזרים על הפעולה עם יתר החומרים. שמים את על המשולשים המוכנים על משטח מרופד מרופד בנייר פרגמנט. מכסים ומצננים שעתיים. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות צלזיוס, בין 10 ל- 12 דקות. מגישים חם.
| חזרה | | |