שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עדשים / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
2 כוסות עדשים
6 כוסות מים
1 עלה דפנה
מלח
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק קצוץ
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
750 גרם עגבניות טריות, קלופות וקצוצות
פלפל שחור לפי הטעם
לקישוט:
1/4 כוס כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
  1. שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם המים ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ 1/2 שעה או יותר, עד שהעדשים רכות אך לא רכות מדי. מתבלים במלח. מסננים אך שומרים חלק מהנוזלים.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והשום. מאדים על להבה בינונית - נמוכה עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לבשל עוד כ 5-10 דקות עד שמתרככים.
  3. מוסיפים את העגבניות והעדשים ומעט מנוזלי הבישול, וממשיכים לבשל עוד כ - 15 דקות על להבה בינונית - נמוכה.
  4. בוחשים פנימה כוסברה ומיץ לימון (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם או קר.

חזרה