|
|
|
|
סלט עדשים
/ פיליס גלזר
|
חומרים (6 מנות)
|
2 כוסות עדשים |
6 כוסות מים |
1 עלה דפנה |
מלח |
1 כף שמן זית |
1 בצל גדול, קצוץ |
2 שיני שום כתושות |
1 פלפל ירוק קצוץ |
2 פלפלים חריפים קצוצים דק |
750 גרם עגבניות טריות, קלופות וקצוצות |
פלפל שחור לפי הטעם |
לקישוט: |
1/4 כוס כוסברה קצוצה |
מיץ מלימון אחד |
אופן ההכנה |
- שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם המים ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ 1/2 שעה או יותר, עד שהעדשים רכות אך לא רכות מדי. מתבלים במלח. מסננים אך שומרים חלק מהנוזלים.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והשום. מאדים על להבה בינונית - נמוכה עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לבשל עוד כ 5-10 דקות עד שמתרככים.
- מוסיפים את העגבניות והעדשים ומעט מנוזלי הבישול, וממשיכים לבשל עוד כ - 15 דקות על להבה בינונית - נמוכה.
- בוחשים פנימה כוסברה ומיץ לימון (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם או קר.
| חזרה | | |