שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ארטישוק ירושלמי ואפונה / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
8 ארטישוקים ירושלמיים גדולים
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
3-2 כפות שמן חמניות -דלעת בכבישה קרה
2 כפות גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת (לא הכרחי)
4 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה או 2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה
1. שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוקים ומקלפים. חותכים לפרוסות גדולות ושמים בכלי זכוכית. מכסים בצלחת (בשום אופן לא בניילון נצמד), מוסיפים כוס מים ומבשלים במיקרו 5-4 דקות (אם אין מיקרו, אפשר לאדות את חתיכות הארטישוקים מעל מים רותחים), עד שהחתיכות מוכנות ורכות. עוצרים ומערבבים ובודקים בזמן הבישול.

2. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד דקה לחימום. מוציאים ומערבבים עם השמן, החמניות (אם משתמשים) והכוסברה, ומגישים.


הערות: אפשר להמיר את האפונה בשעועית ירוקה. הכרחי להשתמש בשמן חמניות-דלעת, כי זה סוד הטעם העשיר. אם באמת מתעצלים, אפשר לאפות את הארטישוקים הלא מקולפים במיקרו, לפתוח לאורך, ולאכול ישר מהקליפה, מקושטים בשמן חמניות-דלעת, כוסברה, פטרוזיליה, או בצל ירוק קצוץ

חזרה