לחם ארטישוק ירושלמי
/ פיליס גלזר
חומרים (ל-3 כיכרות במשקל 1/2 ק"ג)
|
חומרים
|
400 גרם קמח לבן |
140 גרם קמח מלא |
30 גרם שמרים |
270 גרם מים (כוס ושתי כפיות) |
230 גרם ארטישוק ירושלמי קלוי בתנור בשמן זית, שום כתוש ורוזמרין |
2 כפיות מלח |
4 כפיות דבש |
3 כפות גרגרי קצח טחון |
100 גרם רוזמרין |
אופן ההכנה |
- במיקסר, בעזרת זרוע לישה, מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, ולשים כ-5 דקות. מוסיפים מלח ולשים כ-5 דקות נוספות.
- מכסים את הבצק ומניחים שעתיים להתפחה. על משטח מקומח, מחלקים ל-3 חלקים שווים ומניחים 20 דקות נוספות.
- צרים כדורים בעלי מרקם אחיד וחלק ומניחים ל-1.5 שעות נוספות. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות, 25-20 דקות.
|
חזרה |