שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם ארטישוק ירושלמי / פיליס גלזר

חומרים (ל-3 כיכרות במשקל 1/2 ק"ג)


חומרים
400 גרם קמח לבן
140 גרם קמח מלא
30 גרם שמרים
270 גרם מים (כוס ושתי כפיות)
230 גרם ארטישוק ירושלמי קלוי בתנור בשמן זית, שום כתוש ורוזמרין
2 כפיות מלח
4 כפיות דבש
3 כפות גרגרי קצח טחון
100 גרם רוזמרין
אופן ההכנה
  1. במיקסר, בעזרת זרוע לישה, מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, ולשים כ-5 דקות. מוסיפים מלח ולשים כ-5 דקות נוספות.
  2. מכסים את הבצק ומניחים שעתיים להתפחה. על משטח מקומח, מחלקים ל-3 חלקים שווים ומניחים 20 דקות נוספות.
  3. צרים כדורים בעלי מרקם אחיד וחלק ומניחים ל-1.5 שעות נוספות. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות, 25-20 דקות.


חזרה