שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביצה בפיתה מטוגנת / איילת בן-יוסף

לא, זו לא טעות - הפיתה ולא הביצה היא המטוגנת.

החישוב הוא ל-5 סועדים

המצרכים לכל סועד

תוספות אפשריות: מעט סחוג, פרוסת נקניק, גבינה בולגרית, גבינת

שמנת, עגבניות טריות, עשבי תיבול, ממרחים כגון פסטו, ברביקיו, לימונים כבושים, שום

כתוש ולמעשה כל מה שאוהבים לשים בסנדוויץ'.


חומרים
1 פיתה שלא חייבת להיות טריה במיוחד
1 ביצה
1 כף קטשופ /ממרח עגבניות מיובשות
2-3 זיתים קצוצים
1 פרוסת גבינה צהובה
שמן זית או חמאה לטיגון
אופן ההכנה
  1. פותחים את הפיתה בלי לפגוע בצורתה הכללית (בלי לגדום את הקצה), מורחים קטשופ ומדליקים את האש, מחממים מעט שמן זית במחבת.
  2. מוסיפים לפיתה פרוסת גבינה ותוספות נוספות שתרצו. שוברים פנימה את הביצה ומפזרים זיתים קצוצים. מניחים את הפיתה על המחבת החמה ומטגנים כ-10 דקות מכל צד. אחרי שהופכים צד אפשר ללחוץ על הפיתה בעזרת צלחת או קערה כבדה. אם אתם אוהבים את הביצה שלכם עשויה היטב - המשיכו לטגן את הפיתה על להבה קטנה עוד כמה דקות. אם אתם אוהבים אותה נוזלית, ותרו על שתי דקות. מורידים את הפיתה לצלחת, ממתינים מעט וחותכים אותה לשני חצאים. זוללים בידיים, ושומרים מפית בהשג יד.

חזרה