מגדל ירקות וגבינה
/ טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"
כל יופיו של "המגדל" הוא בהשתקפותו מתוך קערת זכוכית שקופה וגבוהה.
|
חומרים
|
צרור עלים ירוקים כגון: רוקט, סלק צעיר, ריחן וכו' |
2-1 עגבניות קשות ובשלות פרוסות |
20-15 זיתים שחורים מגולענים |
15-20 כדורי לבנה או כדורי מוצרלה קטנים |
2-1 בצלים סגולים פרוסים |
3-2 מלפפונים טריים (לא קלופים) פרוסים |
15-20 עגבניות שרי |
2-3 ביצים קשות חתוכות לרבעים |
מלח ופלפל שחור לטעם |
לרוטב: |
1/3 כוס שמן זית |
2-1 כפות חומץ בלסמי |
1/4 כוס מיץ לימון |
1/4 כפית סוכר |
מלח לטעם |
לקישוט: |
עלי ריחן |
אופן ההכנה |
- מסדרים את הירקות, הזיתים וכדורי הגבינה שכבות-שכבות (את הירקות הפרוסים מסדרים בצורת רעפים – רצוי לפי סדר המצרכים – כך שיתקבל משחק צבעים יפה).
- בין השכבות מפזרים מעט מאוד מלח ופלפל ומטפטפים מעט מן הרוטב. מקשטים ברבעי ביצים קשות ועלי ריחן.
- הכנת הרוטב: שמים את כל המצרכים בתוך צנצנת הנסגרת היטב ומנערים היטב, או טורפים בקערית במטרפת יד קטנה.
|
חזרה |