|
|
|
|
שעועית בפטריות
/ טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"
|
חומרים
|
800 גרם שעועית ירוקה ארוכה, מוקפאת |
2 ליטר מים רותחים |
קערה גדולה עם מים קרים וקוביות קרח |
1 בצל גדול קצוץ דק |
3-2 כפות שמן קנולה או שמן זית |
1 כפית סוכר |
300 גרם פטריות פרוסות |
1 כף שטוחה אבקת מרק מטעם עוף (פרווה) |
1/2 כוס מים חמים |
1 כפית שום כתוש |
מלח ופלפל לבן לטעם |
2 כפות שמיר קצוץ דק |
1/3 כוס יין לבן חצי יבש או 1 כף מיץ לימון |
אופן ההכנה |
- מפשירים ושמים את השעועית בסיר, מוסיפים מלח, יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-3-4 דקות, מסננים ומיד מעבירים לקערת מי קרח, משהים כ-3 דקות ומסננים.
- במחבת רחבה ועמוקה מאדים בשמן את הבצל לגוון זגוגי, מפזרים את הסוכר, מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים היטב, מאדים 2-3 דקות.
- בוללים את אבקת המרק במים ומוסיפים למחבת. מתבלים בשום, מלח ופלפל.
- מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים היטב. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות במחבת חצי מכוסה. 2 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את השמיר והיין, מערבבים היטב ומגישים מיד.
| חזרה | | |