שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כרוש ממולא / גרסיה גרגו, מתוך הספר "הבישול הלבנוני"

כרוש הוא קיבת עגל. כיסוני כרוש ממולאים המוגשים בתוך מרק הם אחד ממאכלי הסדר המסורתיים.


חומרים
500 גרם כרוש (קיבת עגל) נקי, מומלח ומוכשר
מעט חומץ 
למלית:250 גרם בשר טחון 
1/2 כוס אורז 
פפריקה אדומה  , מלח, קינמון,פלפל שחור
לתבשיל:2 גבעולי כרפס (סלרי)
1 בצל פרוס
2 עלי דפנה 
מלח ופלפל שחור 
מים לבישול
אופן ההכנה
1. חותכים את הכרוש לריבועים בגודל 12 ס"מ.

2. משרים ½ שעה במעט חומץ. מגרדים בסכין כל לכלוך שנותר על שטח הפנים ושוטפים במים קרים.


3. מערבבים יחד בשר טחון, אורז ותבלינים. ממלאים כל ריבוע בתערובת ותופרים את השוליים בחוט ומחט.

4. מניחים את הכיסים בסיר מלא במים. מרתיחים על אש גדולה כ-15 דקות, ושופכים את המים.

5. מסדרים שום בסיר, מוסיפים כרפס, בצל ותבלינים, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים בין ארבע לשש שעות על אש קטנה מאוד, עד שהתבשיל מתרכך. מדי פעם מוסיפים לתבשיל עוד מים.

6. סמוך להגשה מוציאים את החוטים ומגישים עם המרק שבתוכו התבשיל הכרוש.

גיוון: אפשר להכין תבשיל כרוש: מרתיחים רצועות כרוש ומסננים; מטגנים בסיר בצל, מוסיפים רצועות כרוש ומעט פפריקה אדומה. מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה כ-3-4 שעות. עד שהנוזלים נספגים.

חזרה