שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כוסיות שוקולד / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "שובו של השף העירום"

הכיף בקינוח הזה הוא בכך שהוא חלקלק, משיי ועשיר. בכל מקרה, אם רוצים מירקם קליל יותר, משהו שדומה יותר למוס, מקפלים פנימה קצף נוקשה מ 2 חלבונים לפני שמוזגים לכוסות. חשוב להשתמש בכוסות קטנות – בדרך כלל אני משתמש בכוסות אספרסו קטנות שהמידה שלהן אידיאלית. כוסיות שוקולד אידיאליות לארוחות חגיגיות, מפני שאפשר להכין אותן יום מראש ולהניח במקרר עד השימוש. הן מושלמות להגשה עם עוגיות התפוזים מקמח התירס.


חומרים
285 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה (70% מוצקי קקאו)
2 חלמונים מביצים גדולות
3 כפות ברנדי מהסוג הכי טוב שתוכלו להשיג
20 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. בסיר בעל תחתית עבה מחממים את השמנת כמעט עד רתיחה.
  2. מסירים מהאש ומחכים דקה לפני ששוברים פנימה את השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו.
  3. אחרי שהשוקולד נמס, מערבבים פנימה היטב ובמהירות את החלמונים והברנדי.
  4. מניחים לתערובת להתקרר מעט לפני שמערבבים פנימה את החמאה.
  5. מוזגים לתוך כלי הגשה אישיים.
  6. הערה: לפעמים כשמוסיפים את החמאה כשהשוקולד עדיין חם מדי, השוקולד נראה כאילו הוא מתפרק. כדי לתקן את זה, מניחים לתערובת להתקרר עדו קצת, ואז מערבבים פנימה מעט חלב קר, עד שמתקבל מחדש מירקם חלק.


חזרה