שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט שוקולד פשוט / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "השף העירום"

טארט השוקולד הזה מצוין לפריקים של שוקולד שמופיעים משום מקום, והוא מהיר ביותר להכנה. לדעתי, הטארט הספציפי הזה דורש קלתית קצת יותר עבה. ככל שהשוקולד שתשתמשו בו יהיה טוב יותר, כך הטארט יהיה טעים יותר.


חומרים
1 קלתית בצק אפוייה - ללא המילוי (קישור למתכון מצד ימין)
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות שטוחות סוכר
קמצוצון מלח
100 גרם חמאה מרוככת
450 גרם שוקולד בישול הכי טוב שיש, שבור לחתיכות
100 מ"ל (1/2 כוס) חלב
אבקת קקאו לזרייה
אופן ההכנה
  1. שמים את השמנת, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את החמאה והשוקולד. בוחשים עד שהם נמסים לגמרי. מניחים לבלילה להתקרר מעט, ובוחשים פנימה את החלב עד שהבלילה חלקה ומבריקה. לפעמים נראה שהיא כאילו מתפרקת. נותנים לה להתקרר עוד קצת וטורפים לתוכה מעט חלב קר, עד שהיא חלקה.
  2. שופכים את כל הבלילה לתוך הקלתית האפויה והמקוררת, ומנקים את הסיר בלקקן. מטים מעט את התבנית כדי ליישר את פני המילוי, ונותנים לטארט להתקרר למשך 1-2 שעות, עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר.
  3. מפזרים למעלה אבקת קקאו. בסופו של דבר, הבצק אמור להיות פריך פירורי, והמילוי אמור להיות חלק, ולהיחתך כמו חמאה.


חזרה