שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ויניגרט עגבניות / שרי אנסקי, מתוך הספר "אוכל"

אם אתם מכורים כמוני ללחם טוב טבול בשמן זית, מיץ עגבנייה ומלח, אז למה שלא תכינו רוטב כזה כדי לאכול אותו תכף ומיד או כדי לצרף לקבב, לדגים, לעופות, לירקות צלויים, לג'חנון. למה לא אפילו לפרוסות או לקוביות של עגבניות.


חומרים
1 שן שום גדולה או 2 קטנות
מלח גס מעט
2-3 עגבניות אדומות ומוצקות עם כתם ירוק וגרעינים ירוקים
שמן זית
אופן ההכנה
  1. בתוך מכתש או קערה בינונית כבדה מועכים וכותשים דק את השום עם מעט מלח, עד שמתקבלת מעין משחה. מוסיפים טיפטיפה שמן זית ומערבבים במהירות.
  2. חוצים את העגבניות לרוחב וסוחטים למכתש את המיץ והגרעינים שלהן. ממשיכים לכתוש ולערבב ותוך כדי דך מטפטפים 3-4 כפות נוספות של שמן זית.

    אפשר לסחוט לרוטב, אם צריך, קצת מיץ לימון, לכתוש פלפלון שאטה יבש וחריף או בצל ירוק קצוץ או לקרוע לתוכו עלי בזיליקום אחדים ולכתוש אותם בתחילת התהליך יחד עם השום והמלח.




חזרה