שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט בצל, נענע ורימונים / שרי אנסקי , מתוך הספר "אוכל"


חומרים
2-3 בצלים בינוניים, לבנים או אדומים
1/2 כוס גרגרי רימון
חופן גדול עלי נענע רעננים, קצוצים גס
מלח גס
מיץ מחצי לימון גדול
2-3 כפות שמן צמחי עדין (תירס, קנולה, חמניות או חריע)
אופן ההכנה
  1. מקלפים וחוצים את הבצלים וחותכים אותם לאורכם לרצועות דקות. מערבבים עם גרגרי הרימון ועלי הנענע הקצוצים. מוסיפים מית לימון, מעט מלח וטיפטיפה שמן ומערבבים.
  2. מי שנרתע מחריפות הבצל יכול לפזר על רצועות הבצל כפית מלח גס, לערבב ולהניח במסננת למשך שעה לפני הכנת הסלט. המלח גורם לבצל להזיע ולהגיר את הנוזלים החריפים. לפני הכנת הסלט יש לסחוט את הבצל. במקרה כזה אין צורך להוסיף מלח לסלט.
  3. אפשר להחליף את גרגרי הרימון בכף סומק ואת הנענע בפטרוזיליה או בעלים אחרים. אני מאוד אוהבת להוסיף גם חופן גבעולי סלרי רעננים קצוצים.


חזרה