עוגיות לילדים
/ מיכל לוי-אלחלל, מתוך הספר "עוגיות ועוד"
למה לילדים? כי ביחס לבצקים אחרים מסוגו, מדובר כאן בבצק נוח לעבודה, שגם ילדים יכולים לקרוץ ממנו צורות בקלות יחסית. החומרים יספיקו לכ-30 עוגיות.
|
חומרים
|
250 גרם חמאה בומפ' החדר |
2/3 כוס (130 גרם) סוכר |
1/4 כפית מלח |
2 כפיות תמצית וניל |
2 כוסות (250 גרם) קמח |
לזיגוג: |
1/2 כוס אבקת סוכר |
3 כפות מים |
מעט צבע מאכל |
אופן ההכנה |
- שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה).
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור באפייה.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה - כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכי עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מייד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר). אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.
- גיוון: אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.
|
חזרה |