שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק תפוחי אדמה ופינה קולדה / חנה שאולוב, מתוך "ספר המרקים שלי"


חומרים
50 גרם חמאה
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
600 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מלח
5 כוסות מים
4 מכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת
1/4 כוס ליקר פינה קולדה
אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח, את המים והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
  2. מוסיפים את הפינה קולדה ומבשלים על אש נמוכה בבחישה כרבע שעה, או עד שתפוחי האדמה רכים.
  3. מרסקים בבלנדר, מעבירים דרך מסננת רשת תוך מעיכה עד שכל תוכן המרק עובר, מחזירים לסיר ומרתיחים שוב.
  4. מגישים חם, ובוזקים מלמעלה מעט אגוז מוסקט טחון.

חזרה