|
|
|
|
מרק תפוחי אדמה ופינה קולדה
/ חנה שאולוב, מתוך "ספר המרקים שלי"
|
חומרים
|
50 גרם חמאה |
1 בצל חתוך לקוביות קטנות |
600 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות |
מלח |
5 כוסות מים |
4 מכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת לקצפת |
1/4 כוס ליקר פינה קולדה |
אגוז מוסקט טחון |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח, את המים והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
- מוסיפים את הפינה קולדה ומבשלים על אש נמוכה בבחישה כרבע שעה, או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מרסקים בבלנדר, מעבירים דרך מסננת רשת תוך מעיכה עד שכל תוכן המרק עובר, מחזירים לסיר ומרתיחים שוב.
- מגישים חם, ובוזקים מלמעלה מעט אגוז מוסקט טחון.
| חזרה | | |