שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק חמציץ (שצ'אפ) / חנה שאולוב, מתוך "ספר המרקים שלי"


חומרים (4 מנות)
1 חבילה (כ-500 גרם) חמציץ העלים קרועים ושטופים
1 בינוני בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן 
500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים קטנות
7-8  כוסות מים 
1 גביע שמנת רגילה
1 ביצה קשה
אופן ההכנה
1. מאדים את עלי החמציץ בסיר כ-3 דקות אגב בחישה, עד שהעלים משנים את צבעם. מוציאים אותם וקוצצים. מניחים בצד.

2. מכינים מרק דליל: משחימים את הבצל בשמן, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מלח ופלפל, ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

3. מוסיפים את עלי החמציץ הקצוצים למרק, מדללים במעט מים אם יש צורך, ומגישים בקישוט שמנת רגילה ורבע ביצה קשה.

חזרה