|
|
|
|
סוכריה על מקל
/ תאיר שרנר-רוכמן ושולמית בר, מתוך הספר "הורים מבשלים"
|
חומרים
|
1 כוס סוכר |
10-8 מקלות ארטיק |
מחבת טפלון קטנה |
אופן ההכנה |
- משמנים במרגרינה קטע של השיש במטבח ומסדרים עליו, בעיגול, מקלות ארטיק (אפשר להשיג בחנויות יצירה.
- שמים סוכר במחבת טפלון ומבשלים בזהירות על להבה בינונית. מערבבים עם כף עץ כל הזמן עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
- יוצקים קצת קרמל על כל מקל בקצהו וממתינים שיתקרר/יתקשה קצת. זה קורה מהר מאוד.
- מנתקים בעדינות את המקלות מהשיש והופכים אותם. שופכים קצת קרמל על הצד השני של הסוכרייה. מחכים שיתקרר
- אפשר לגוון עם עשבי תיבול שמכניסים לסיר אחרי שהסוכר נמס, כמו נענע, מרווה, גרניום לימוני, לימונית
| חזרה | | |