שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סוכריה על מקל / תאיר שרנר-רוכמן ושולמית בר, מתוך הספר "הורים מבשלים"


חומרים
1 כוס סוכר
10-8 מקלות ארטיק
מחבת טפלון קטנה
אופן ההכנה
  1. משמנים במרגרינה קטע של השיש במטבח ומסדרים עליו, בעיגול, מקלות ארטיק (אפשר להשיג בחנויות יצירה.
  2. שמים סוכר במחבת טפלון ומבשלים בזהירות על להבה בינונית. מערבבים עם כף עץ כל הזמן עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
  3. יוצקים קצת קרמל על כל מקל בקצהו וממתינים שיתקרר/יתקשה קצת. זה קורה מהר מאוד.
  4. מנתקים בעדינות את המקלות מהשיש והופכים אותם. שופכים קצת קרמל על הצד השני של הסוכרייה. מחכים שיתקרר
  5. אפשר לגוון עם עשבי תיבול שמכניסים לסיר אחרי שהסוכר נמס, כמו נענע, מרווה, גרניום לימוני, לימונית
חזרה