שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבני סבלה שוקולד / ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר "אופים בבית"

החומרים מספיקים לכ-18 מלבנים.


חומרים
250 גרם חמאה רכה
2/3 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
1 חלבון
1 ביצה
2 כוסות (270 גרם) קמח
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
  1. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה ואבקת הסוכר, ומקציפים כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את החלבון והביצה, ומערבלים שניים-שלושה סיבובים. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו, ומערבלים קצרות, עד שכל החומרים מתערבבים, מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה לפחות.
  3. מניחים את הבצק הקר על גיליון נייר פרגמנט. משטחים מעט בעזרת כפות-הידיים, ומכסים בגיליון נייר נוסף. מרדדים את הבצק בין שני גיליונות הנייר לעובי אחיד של 2 מ"מ. שומרים במקרר שוב כחצי שעה.
  4. מסירים את גיליון הנייר העליון ובעזרת סכין חדה וסרגל חותכים מלבני בצק בגודל 10x5 ס"מ. מכסים ושומרים במקרר שוב חצי שעה לפחות.
  5. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס. מניחים את מלבני הבצק בתבנית האפייה במרחק כסנטימטר זה מזה ואופים 10 דקות.
חזרה