מלבני סבלה שוקולד
/ ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר "אופים בבית"
החומרים מספיקים לכ-18 מלבנים.
|
חומרים
|
250 גרם חמאה רכה |
2/3 כוס (100 גרם) אבקת סוכר |
1 חלבון |
1 ביצה |
2 כוסות (270 גרם) קמח |
2 כפות אבקת קקאו |
אופן ההכנה |
- שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה ואבקת הסוכר, ומקציפים כ-5 דקות.
- מוסיפים את החלבון והביצה, ומערבלים שניים-שלושה סיבובים. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו, ומערבלים קצרות, עד שכל החומרים מתערבבים, מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה לפחות.
- מניחים את הבצק הקר על גיליון נייר פרגמנט. משטחים מעט בעזרת כפות-הידיים, ומכסים בגיליון נייר נוסף. מרדדים את הבצק בין שני גיליונות הנייר לעובי אחיד של 2 מ"מ. שומרים במקרר שוב כחצי שעה.
- מסירים את גיליון הנייר העליון ובעזרת סכין חדה וסרגל חותכים מלבני בצק בגודל 10x5 ס"מ. מכסים ושומרים במקרר שוב חצי שעה לפחות.
- מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס. מניחים את מלבני הבצק בתבנית האפייה במרחק כסנטימטר זה מזה ואופים 10 דקות.
|
חזרה |