שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"מיל פיי" שוקולד וקליפות תפוזים מסוכרות / ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר "אופים בבית"


חומרים
500 גרם בצק עלים קר
כ- 2/3 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
לקרם שוקולד:
4 חלמונים
1.75 כוסות (400 מ"ל) סוכר
1 כף קמח
1 כף קקאו
1.75 כוסות (400 מ"ל) חלב
100 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו לפחות), שבור לקוביות
כלים:
תבנית לתנור, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. להכנת הקרם: שמים בסיר את החלמונים והסוכר, וטורפים קלות עם מטרף ידני, מוסיפים את הקמח והקקאו, וטורפים יחד לתערובת אחידה.
  2. שמים בסיר את החלב והשוקולד, ומבשלים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב. לאט ותוך בחישה, יוצקים את תערובת השוקולד אל תערובת החלמונים, ובוחשים לתערובת אחידה. מבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב לקבלת קרם סמיך למדי. מצננים. מערבבים פנימה את קליפות התפוז המסוכרות.
  3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לעלה גדול בעובי 1ס"מ. מעבירים לתבנית, מכסים ושומרים במקרר שעה.
  4. מחממים תנור מראש לחום גבוה 200 מעלות צלזיוס, אופים את עלה הבצק 10 דקות, מנמיכים לחום נמוך 150 מעלות, ואופים שעה בדיוק, מוציאים מהתנור, ומצננים מעט. הבצק כעת גבוה ותפוח מאוד.
  5. מחממים את גריל התנור. בזהירות, חותכים את הבצק לרוחבו לשלוש שכבות, ובוזקים על פני כל יריעת בצק אבקת סוכר. קולים מתחת לגריל כדקה או שתיים עד שפני הבצק מזוגגים מעט.
  6. להרכבה: בעזרת שק זילוף עם פייה רחבה, זולפים את הקרם בשורות ישרות, צפופות, לאורך שכבת בצק אחת. מניחים מעל יריעת בצק נוספת, וזולפים גם עלייה מהקרם באותה צורה. מניחים מעל את יריעת הבצק השלישית. מפזרים מעל אבקת סוכר ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים למנות אישיות.

    אפשר גם למלא את שכבות הבצק בגנאש שוקולד.

חזרה