שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה ואפרסקים ללא אפייה / בני סיידא, מתוך הספר "משהו מתוק"


חומרים
150 גרם בישקוטים
1 קופסה (850 גרם) שימורי אפרסקים או מישמשים, מסוננים
2 מכלים שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה
500 גרם (2 קופסאות) גבינה לבנה 9%
2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
עלי נענע טריים, או חצאי אפרסקים משומרים (לא הכרחי)
כלים:
תבנית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מרפדים את תחתית התבנית בבישקוטים. מניחים את הפירות על הבישקוטים.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
  3. שמים בקערה את החלב, השמנת החמוצה והגבינה, ומקציפים 2 דקות. מוסיפים את הפודינג, ומקציפים 3 דקות נוספות. מערבבים את התערובת עם הקצפת, ויוצקים על הפירות.
  4. מכסים בניילון נצמד, ומקררים במקרר למשך לילה.
  5. לפני ההגשה אפשר לקשט בפרוסות פרי ובעלי נענע.

חזרה