שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קנישונים - מלית תפוחי-אדמה / שולה מודן - מתוך הספר "בישולה"

לפני שנים רבות כשעודד, אישי, הוזמן לראשונה לארוחה בביתנו, היה זה ליל סוכות, ואימי הכינה את מאכל המשפחה האהוב: לשון וקנישונים. הקנישס הפכואצלנו לקנישונים בשל היותם קטנים ונעלמים במהירות. אז אם אתם מעוניינים בשידוך - זו כנראה הסגולה. חומרים יספיקו לכ-150 יחידות.


חומרים
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים
קמח לקימוח
למלית:
5 תפוחי אדמה קלופים
25 גרם מרגרינה
שמן לטיגון
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
למשיחה:
חלמון טרוף, שומשום
2 תבניות תנור, משומנות
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי-האדמה עד שיתרככו, ומועכים היטב עם המרגרינה, מעבירים לקערה.
  2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב היטב. מוסיפים לקערת תפוחי-האדמה, מתבלים ומצננים.
  3. להכנת הקנישונים: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מחלקים את בצק העלים לארבעה, ועל משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ.
  4. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 4 ס"מ, שמים מעט מלית במרכז כל ריבוע, וסוגרים את הפינות לכיוון המרכז, כמו מעטפה. מדביקים את הקצוות במרכז בעזרת חלמון טרוף או חלב, או מניחים לקנישונים להיפתח כמו עלי כותרת.
  5. מברישים כל קנישון בחלמון וזורים מעל מעט שומשום. אופים בחום בינוני כ-30 דקות, עד שהקנישונים יזהיבו.
  6. הערה: לעצלנים, אפשר להכין עם אותו מילוי 3 גלילות.

חזרה