שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת חמאה / חנוך פרבר - מתוך הספר "הספר המתוק"

עוגה קצת משונה, בין בצק פריך לעוגה בחושה. טעימה כך סתם, כמו שהיא, אבל גדולתה האמיתית מתגלה במיני גיוונים, כמה מהם תמצאו כאן, ואחרים תמציאו בעצמכם.


חומרים (10 מנות)
7 חלמונים
230 גרם (2/3 1כוסות) קמח
250 גרם (1 כוס) סוכר
250 גרם חמאה רכה
כלים:
תבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. לוקחים כפית חלמון, מערבבים עם כף מים ושומרים בצד.
  3. מעבדים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, החמאה והחלמונים הנותרים, במהירות איטית בעזרת ראש ערבוב, עד שמתקבל בצק חלק וזהוב.
  4. מעבירים לתבנית ומיישרים את פני הבצק הדביק בידיים מקומחות.
  5. מברישים את הבצק בתערובת החלמון והמים, ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתקשה מעט. מצננים על רשת.
  6. איחסון: כשבוע, בכלי אטום, במקום קריר.
  7. אפשר גם:  לאחר 15 דקות אפייה מורחים על העוגה קונפיטורה טובה, מדוללת מעט - אפשר ריבת תפוזים עם ליקר תפוזים או ריבת תות מדוללת במעט ברנדי, או כל חיבור אחר שאתם אוהבים, וממשיכים באפייה.
  8. לאחר 20 דקות אפייה מורחים ריבה ועליה מניחים פירות, טריים או משומרים, מבושלים או מטוגנים. למשל: 4-5 תפוחים זהובים קלופים, ללא הליבה, מטוגנים מעט בחמאה וסוכר, או תאנים טריות, או תותים חצויים ועליהם מעט סוכר, או פרוסות בננה עם סוכר חום וקינמון, ואופים עוד כ-20 דקות.
  9. בתחתית תבנית פאי מניחים כ-2 כפות סוכר ופירות טריים, או מטוגנים בחמאה וסוכר עד להזהבה, משטחים מעליהם את הבצק הרך ואופים כ-40 דקות. מוציאים מהתנור, מריצים סכין בין הבצק לשולי התבנית והופכים לצלחת הגשה.
חזרה