שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספייסי טונה גונקאנמאקי - טונה חריפה / איה אימטני, מתוך הספר "סושי - כל אחד יכול"

השם של הסושי הזה תמיד נשמע לי קצת מוזר, מכיוון שמשמעות המילה "גונקאן" היא ספינת מלחמה - שם קצת מצחיק לסושי. אבל האמת היא שכדור האורז האליפטי הזה, העטוף מצדדיו באצת נורי, באמת קצת מזכיר סירה, אבל אני מעדיפה לחשוב עליה כעל סירת טיולים, העושה את דרכה אל מחוז חפצה האקזוטי.


חומרים
1/2 1 כפות אורז מוכן לסושי (ראו קישור למתכון בצד)
1 רצועה של אצת נורי (1/8 יריעה, באורך 17 ס"מ וברוחב 2.5 ס"מ)
1 כפית פילה טונה קצוץ
1 כפית בצל ירוק קצוץ
1/2 כפית רוטב חריף (מתכון בקישורים בצד)
אופן ההכנה
1. מרטיבים את הידיים בתערובת המים והחומץ, ביד ימין מחזיקים כדור קטן של אורז סושי. מעבדים בעדינות לצורה מלבנית – בדיוק כמו לניגירי. מניחים על משטח העבודה, מצמידים קצה אחד של רצועת הנורי למרכז כדור האורז. עוטפים את האורז ברצועת הנורי, ומקפידים שבסיס כדור האורז ובסיס האצה יהיו בקו אחד (כך שיווצר חלל בין חלקה העליון של האצה לכדור האורז).

2. קוצצים את פילה הטונה.

3. מערבבים את הטונה ואת הבצל הירוק באמצעות הידיים או במקלות אכילה, ומניחים על הגונקאנמאקי. משטחים את התערובת על ידי לחיצה קלה.

4. מוסיפים את הרוטב החריף מעל תערובת הטונה והבצל ומקשטים את הצלחת בוואסאבי וזנגביל.






חזרה