שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש פלפלים קלויים / איילת בן-יוסף

רצוי לקלות את הפלפלים לבד, אבל אפשר להשתמש בפלפלים קלויים מוכנים - רק לא לשכוח לשטוף אותם טוב טוב שלא יהיו חמוצים.


חומרים
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס קמח
1 ביצה
1/2 כפית מלח
2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) פרוסים
3-4 פלפלים קלויים בשנים-שלושה צבעים
1 כף אורגנו קצוץ דק-דק
2 ביצים
1/2 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ומלח ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות.
  4. חותכים את הפלפלים לרצועות אורך יפות. טורפים ביחד ביצים, שמנת, אורגנו, מלח ופלפל.
  5. מרכיבים את הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים בצל מטוגן ומעליו מסדרים יפה רצועות הפלפלים. על הכל יוצקים את בלילת הביצים.
  6. אופים כחצי שעה - עד שהקיש משחים.

חזרה