שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

Himmel und Erde - שמים וארץ / שגיא קופר

תוספת למנה עיקרית, של תפוחי עץ ואדמה


חומרים (8 מנות)
2.5 כפיות סוכר
1.5 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
2.25 כוסות מים קרים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ
500 גרם תפוחים "לבישול" (הזן הירוק, החמוץ יותר) - מגולענים וחתוכים לרבעים
250 גרם בייקון או נקניק אווז, לא שמנים במיוחד, חתוכים לקוביות של 1/2 ס"מ בערך
2 בצלים בינוניים, חתוכים לטבעות דקות
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול וכבד, ממיסים ומערבבים את הסוכר, כפית מהמלח, והפלפל השחור במים. מוסיפים את תפוחי האדמה והתפוחים אל הסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר היטב וממשיכים לבשל על רתיחה עדינה עד אשר תפוחי האדמה התרככו (אבל לא מתפרקים).
  3. במחבת מתאים, מטגנים את הבייקון עד שנהיה קריספי ואז מוציאים, בכף מחוררת, אל מגבת נייר לספיגת השומן.
  4. מוסיפים את הבצל אל השומן במחבת ומטגנים תוך ערבוב עד שמשחים קלות.
  5. ממש לפני ההגשה, מוסיפים את שארית המלח וכפית החומץ אל תערובת התפוחים וטועמים לתיבול. מעבירים לקערת הגשה מחוממת.
  6. מוסיפים את כל תכולת המחבת אל הקערה, מערבבים ומגישים עם הבייקון למעלה.


חזרה