שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלופס חצילים / שגיא קופר

קלופס זאת קציצת בשר בקר עצומת מימדים שבתוכה מסודרות בזו אחר זו ביצים קשות. את הקציצה הזאת אופים בתנור ומגישים בלויית רוטב חום (מעין ציר בשר בתוספות שונות).


חומרים
500 גרם בשר טחון - חזה בקר יהיה בסדר גמור
חציל בינוני - מקולף וחתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
פלפל אדום רגיל - חתוך גס
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פרורי לחם בתיבול מקסיקני (או תערובת של שתיים וחצי כפות פרורי לחם ושתי כפיות תערובת תבלינים מקסיקנית)
2 פרוסות לחם לבן לא טרי, לא עבות וללא ה"קשה" - חתוכות לקוביות
ביצה אחת, טרופה קלות
כפית מלח
רוטב סויה טוב
פלפל
אופן ההכנה
  1. מטגנים את קוביות החצילים (רצוי בשמן זית) עד שהן מזהיבות, לא יותר. מוסיפים את הפלפל ומאדים עוד כדקה. אם אוהבים את החצילים יותר "מוּשי" ולא "אל דנטה", אפשר לטגן אותם יותר, אבל אז יהיה צורך ביותר שמן והטעם שלהם בתבשיל יהיה הרבה יותר דומיננטי.
  2. מניחים את תערובת החצילים בקערה גדולה ומניחים לה להתקרר מעט. מוסיפים את הביצה, הבשר ופרורי הלחם ומערבבים בעדינות בידיים.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד הסויה ומערבבים היטב, שוב בעדינות. מעבירים לתבנית אפייה לא גדולה, למשל של טוסטר אובן. אפשר כמובן לאפות בכלי חרס להגשה ולא רק בתבנית.
  4. יוצרים מהתערובת צורה של קציצה מאורכת, סגלגלה. האורך הסופי יהיה בערך 30 ס"מ.
  5. במזלג, מחוררים חורים עמוקים בכמה מקומות לאורך ולרוחב הקלופס. מטפטפים רוטב סויה לתוך החורים ומעט מעל לקלופס. מחליקים את ה"קציצה" וסוגרים את החורים.
  6. אופים כעשר דקות בחום הכי גבוה של התנור או הטוסטר אובן ומנמיכים את החום ל - 180 מעלות צלזיוס לערך לעוד כ - 50 דקות. היות ומדובר בבשר טחון, צריך לשים עין על הקלופס שלא יתייבש. אפשר לצקת מעט מים (כחצי כוס) לתבנית, אם חוששים. מגישים פרוס לפרוסות, עם אורז או תפוחי אדמה וסלט. הפרוסות יוצאות יפות, בצבעי חום/אדום/חציל עם רבועים חומים-לבנים של לחם רך שחלקו ספוג במיצי הבשר ובסויה.


חזרה