שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם ממולא / שגיא קופר


חומרים
לחם "צרפתי" (לא בגט) עגול או סגלגל במשקל 500 גרם לערך ולא פרוס
350 גרם גבינה חתוכה לרצועות או קוביות (הוורטי, למשל)
15 גרם גבינה כחולה, מפוררת
1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, רוזמרין, טימין, שמיר ו/או פטרוזיליה
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1. בעזרת סכין פירות מעוקלת (כמו אלה לאשכוליות) חותכים את מרכז הכיכר 2-3 סנטימטר מהשוליים.
  2. מוציאים את התוך מהמרכז ושומרים בצד.
  3. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים. מכניסים שליש מהכמות לתוך הכיכר ומורחים אותה על התחתית.
  4. חותכים את תוך הלחם שהוצא לקוביות בגודל 2 סנטימטר ומכניסים לכיכר. את שארית תערובת הגבינה דוחסים פנימה אל בין החתיכות. מקפידים לשמור על צורת הכיכר.
  5. מכסים עם המכסה מהקרום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים במשך רבע שעה או עד שהגבינה נמסה בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.




חזרה